Loader
Diensten
477
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-477,bridge-core-2.3.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-22.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Diensten

Diensten

Diensten

Foot Care Solutions heet u van harte welkom.

 

Wanneer er voetklachten en gecompliceerde loopproblemen zijn door (spier-) ziekten, is dit pijnlijk en frustrerend. Daarbij is de kans op het krijgen van wonden ook aanwezig.

Om de voet te beschermen en energie te besparen tijdens het lopen, is een orthopedische voorziening nodig. Deze wordt verwerkt in de orthopedische schoen.

Dat alles wordt uitgebreid getest in onze test- en proeffase. Het is van belang dat het gangbeeld verbeterd word en de schoenen de functie van de uitgevallen spiergroep overnemen. Pas als dit naar wens is, gaan we kijken naar het uiterlijk van de schoenen. Deze visie zorgt altijd voor maatwerk!

 

Verwijzing
Wanneer u orthopedische maatschoenen nodig heeft, is er eenmalig een recente geldige verwijzing van een behandelend medisch specialist nodig. Deze dient u mee te nemen bij de intake afspraak. Dan kan het hulpmiddel aangevraagd worden bij uw zorgverzekering. In uw polis vindt u de gebruikstermijnen. Voor steunzolen is geen verwijzing (meer) nodig.

 

Eigen bijdrage 2021
De zorgverzekering vergoedt uw medisch hulpmiddel bijna volledig. Er is echter wel een eigen bijdrage op elk paar orthopedische schoenen van kracht. Deze is voor (semi-) en orthopedische schoenen vastgesteld op 125 euro per paar. Dat bedrag wordt veelal direct geïncasseerd door de verzekering bij verzekerde zelf. Voor kinderen tot 16 jaar is dit 62,50 euro. Er wordt ook aanspraak gemaakt op uw eigen risico.

 

Vergoeding steunzolen
Nadat u de factuur voldaan heeft, kunt deze indienen bij uw zorgverzekering.
De hoogte van deze vergoeding, vaak per kalenderjaar, staat in uw verzekeringspolis.

Voetstappen
opleiding

Het is mogelijk een training te volgen in persoonlijke setting met max 2 deelnemers. Locatie Molenweg 26 Heerde (GLD).
Ben je werkzaam in de orthopedie en wil je meer praktijk ervaring ?
Volg je de opleiding en heb je hulp nodig ?Wil je handmatig leesten maken en/ of meer verdieping in de behandelkamer?